Hakkehelg/Arrangering

From Programvareverkstedet

Arrangere hackehelg

En hackehelg er en kortform av en hackaton eller sprint, i et klart og definert tidsrom på en helg. Poenget er at folk møtes for å hacke på prosjekter, åpne for å få nye medlemmer på prosjekter, og tilsvarende, gi folk muligheten til å finne nye interessante prosjekter andre har jobbet med. Og ikke minst; ha det gøy med hacking.

Forberedelser

Forberedende steg i ca. kronologisk rekkefølge.

 1. Bestemme fokus for hackehelgen
 2. Ekstern finansiering. Kontakte et par bedrifter som kan være interessert i å sponse PVV eller det hackehelgen dreier seg om, og forklare hva vi trenger av penger.
 3. Booke rom (de forrige PVV-lokalene kan være egnet)
 4. Annonsering i god tid i forveien, pluss en påminnelse når det nærmer seg.
 5. Skaffe prosjektør
 6. Handle snacks, kaffe, etc.

Fokusering

En hackehelg bør ha et fokus, særlig om man skal få med folk som ikke allerede har et eget prosjekt gående. Eksempler kan være PVV-tjenester, LISP, Arduino, Web-progging, etc.

Ekstern finansiering

Det burde være relativt lett å skaffe penger til hackehelger, fordi vi kan tilby reklame både som intro-slide og som postere på veggen under arrangementet, og fordi det ikke er behov for veldig mye penger, bare nok til mat, snacks og kaffe for hackerne som møter opp. PVVere er generelt interessante for programvareindustrien, og stort sett har det ikke vært vanskelig å skaffe penger. Merk at det tar tid å få penger gjennom systemet i bedriftene, spesielt i de multinasjonale, så PVV blir uansett nødt til å legge ut pengene og få dem tilbake i etterkant.

Annonsering

Bør sendes til relevante mailinglister. For PVV-fokus: drift@pvv, aktive@pvv, ntnu.pvv.announce, web, irc, etc. For fokus på 3D-programmering, maskinlæring etc er det nok lurt å poste på IDI og andre steder hvor det kan være interesserte ikke-PVVere.

Plan

Forslag til plan for hackehelgen:

Lørdag

 1. Velkommen, forklare praktiske ting om mat etc.
 2. Presentasjon av prosjekter. De som har prosjekter de skal jobbe med presenterer dem kort slik at andre har muligheten til å slenge seg på.
 3. Hacking
 4. Mat
 5. Hacking

Søndag

 1. Hacking
 2. Mat
 3. Hacking
 4. Avslutning/oppsummering. Kort oppsummeringsrunde på prosjekter som har noe å oppsummere.